Društvo


ONI S NEBA, A
SPAS SA ZEMLjE

Tek od nedavno se priznaje i piše da je Operacija “Halijard” jedna od najhumanijih akcija u velikom svetskom ratu
02 usa piloti

Sesti u kabinu aviona u vreme ratnih sukoba, bilo da opasnost vreba iz vazduha ili sa kopna, poseban je rizik. Ukoliko se dogodi da avion bude pogođen, statistika govori kako su šanse da pilot preživi minimalne. S druge strane, uspešno katapultiranje i skok u neprijateljsku teritoriju znači samo kratkoročno preživljavanje. A ukoliko je teritorija, recimo, okupirana, ko će vas spasiti? I što bi iko rizikovao svoj i živote svojih bližnjih štiteći tamo nekog nepoznatog pilota?

        Rizikovali su Srbi.Rizikovali su mesecima, gladujući i u svojim domovima štiteći američku mladež u vreme najvećeg sukoba u istoriji civilizacije, za vreme Drugog svetskog rata.

         Operacija “Vazdušni most”, (poznata još kao operacija “Halijard”) predstavlja najveću akciju spasavanja savezničih snaga u okupiranoj Evropi. Akcija se zbila na teritoriji tada okupiranje Kraljevine Jugoslavije sredinom i krajem 1944. godine. Saveznički piloti, koje su nad Srbijom oborili Nemci, spaseni su zahvaljujući Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini, srpskim seljacima i agentima OSS-a.

         Jugoslovenska vojska u otadžbini (JVUO), poznatija još i kao “četnici”, predstavljala je jugoslovensku, rojalističku, pretežno srpsku gerilu koja je delovala u Drugom svetskom ratu. Nedugo posle nemačke agresije koja je počela bombardovanjem Beograda 6. aprila 1941. Kraljevina Jugoslavija doživljava potpuni slom. Odbivši da se preda, 11. maja, tada još pukovnik, Dragoljub Mihailović sa još 26 svojih saboraca odlazi na Ravnu goru. Ovaj pokret otpora, uglavnom predvođen od strane oficira, u narednim godinama vodiće žestoke borbe kako protiv okupatora, tako i protiv drugog pokreta otpora podržanog sa istoka, odnosno partizana.

         Te 1944.godine grupa avijatičara, sačinjena pre svega od američkih pilota, boraca za slobodu avanturističkog duha, dobila je težak, ali i izazovan zadatak - bombardovati i naneti što veću štetu rumunskim naftnim poljima koja su strateški od izuzetnog značaja za sile osovine. S obzirom da je u to vreme Hitlerova Nemačka gubila na svim frontovima i već uveliko bila u defanzivi, svaka pomoć u ljudstvu i u resursima snagama Vermahta bila je dobrodošla. Znao je tada mladi pilot, Toni Orsini, da Nemci svoju naftu neće predati bez žestoke borbe. Znao je takođe da let preko okupirane i rasparčane Kraljevine Jugoslavije predstavlja veliku opasnost. Na brifingu pred poletanje, Orsini i kolege dobili su sledeće upustvo: “Nadležni oficir objasnio je sve detalje u vezi sa misijom, precizirao je visinu sa koje ćemo dejstvovati i druge potrebne instrukcije, a onda je rekao nešto zanimljivo: - Ukoliko budete prinuđeni da iskočite iznad Jugoslavije, klonite se četnika, i potražite partizane, jer četnici sarađuju sa Nemcima“ - prisetio se Orsini.

     Orsini i drugovi su imali sreće. Pali su u šake četnicima.

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

Stefan Stupar