Zabava


Kralj je Bog
na ostrvu

05 king kong

Ovo nije još jedna nova verzija poznate hlivudske priče o džinovskoj gorili King Kong, već sasvim nova avantura čija se radnja dešava 1973. godine. Tajanstvena organizacija “Monarh” u Tihom okeanu otkriva do tada nepoznato ostvrvo okruženo misterijama od kojih je najveća navodno postojanje nepoznatih živih vrsta. Ekspedicija se loše završava. Saznanje preživelih članova da ostrvom dominira ogromni majmun koji se bori za svoj opstanak protiv drugih čudovišta, neće im biti mnogo od pomoći u sopstvenoj borbi za preživljavanje.

         Džinovski majmun, visok 31 metar i težak 158 tona, zapravo je jedini preživeli potomak svoje vrste, Bog i čuvar ovog ostrva, čije su roditelje ubila opaka zmijolika stvorenja duga i do trideset metara, snažnih ruku, koja love u čoporima i žive ispod zemlje. Neopreznim istraživačima prete i sedam metara dugački pauci koji vladaju bambusovim šumama, dok ih u močvarama čekaju gigantski bivoli sa rogovima raspona devetnaest metara koji su, doduše, naizgled tihi i nežni, sa sposobnošću da po nekoliko dana žive ispod površine vode.

         Reditelj Džordan Vot-Roberts želeo je, kaže, da celom filmu da šmek originalnog “King Konga” iz 1933. godine, bez mnogo komplikacija, kako u priči tako i u izgledu filma, jer je želeo da ga razumeju i vole svi, od tinejdžera do najstarije generacije. Zaista, predeli u kojima gledamo ovu neverovatnu akciju su izuzetno lepi i snimani su u Vijetnamu, Australiji i na Havajima.

         Izabrao je i dobru ekipu glumaca koju predvode Tom Hidlston, koga znamo iz holivudskih hitova “Tor” i “Osvetnici”, zatim Semjuel L. Džekson, Džon Gudmen, “oskarovka” Bri Larson i Džon Si Rajli.

         Film je upravo počeo da se prikazuje u većem delu sveta istovremeno.

 

S. J.