Zabava


Rešava (sve)
probleme

05 spiner

Posle hula-hopa ili rubikon kocke, planetu je preplavila nova zanimacija!

Klinci u celom svetu su prosto poludeli za njim!

A, ni odrasli nisu baš ravnodušni.

Ime mu je – SPINER!

Čitava familia famoznih Spinera dospela je čak i na Amazon, pa ko voli nek izvoli! Oni koje ni ponuda na svemogućem Amazonu ne zadovoljava –  prave ga sami! I, to u svim oblicima i bojama!

Klasičan, ima tri rotora, a ima ih i sa – šest! Pa, čak i sa svetlećim led-diodama! Oni napredniji moći će da izvedu čitav niz trikova, kao što su: da spiner dok se okreće prebace iz šake u šaku ili sa prsta na prst. Ili, da ga stave na vrh nosa!  Oni napredniji mogu, dok se rotira poput basket lopte, to najnovije svetsko čudo da stave i iza leđa ili ga prebace iz jedne na drugu ruku! Ili između nogu, poput košarkaških asova da ga prebace na drugu šaku! Ili da ga bace na vrh kačketa,  dok super šampioni mogu da ga u punoj brzini kao loptu pimpuju, sa kolena na koleno!

Klinci su najčešće  – čudo!

Osim za zabavu, namena mu je, kao anti-stres spravica, Spiner se može upotrebiti i za ublažavanju stresaautizma ili deprisije, odnosno psihičkih problema! Sa sobom ih ne samo zbog navedenog nose i odrasli, koristiće ga u kancelariama ili na dugim dosadnim sastancima! Spiner je i idealan kao poklon. Ipak, pravo (i izvorno) ime mu je Fidzet spiner. Ova naizgled beskorisna spravica, pojavila se početkom ove godine i niko ne zna da objasni njegovo poreklo, niti zna zemlju u kojoj je izmišljeno. Pretpostavlja se da su ih mudri Kinezi ivukli iz nekog od svojih naftalina, jer oni ih proizvode, a zaraza se proširila preko društvenih mreža i Ju-tuba.

Doduše, nešto slično je smislila Ketrin Hetinger još 1990 godine. Patent joj je istekao pre deset godina, jer nije htela više da plaća njegovo održavanje i to joj je očito bila kobna greška! Nije zaradila na njemu ni centa! A, danas se u čitavom vetu prodaje na stotine miliona Spinera. Ovi savremeni su malo drugačiji i maštovitiji u odnoisu na onaj Hetingerove, a popseduje i moćno, ugo rotirajuće kuglično ležište.

Iskreno, vredi imati ga imati uz sebe, za svaku priliku i za nedaj Bože.

(Opširnije u našem štampanom izdanju)

 

Goran Brkić