А Тиса ћути…

Шта се догодило са Барбаром Витез

За некога је Барбара Витез из Сенте у августу напунила 19 година, за друге, тог датума би напунила толико година. За прве она је жива, неко је негде скрива, жртва је трговаца белим робљем. За друге увукла ју је хладна Тиса, скрила, и не дозвољава да је ико више икада види.

“Моје драго, моје слатко благо, данас пуниш 19 година… Све је без тебе… И све је другачије…Где год да си на овај дан, молим те, дођи кући и изненади нас. Волимо те много, ти си центар мог света и борим се за тебе. Никада се нећу предати животе мој…”

Кидају срце, терају сузе на очи овакве речи. А тако се својој ћерки Барбари обратила мајка Мелиса 13. августа ове године, на дан рођендана њене мезимице. Обраћа јој се, јер је, како стално говори, сигурна да је њена Барбара жива и да ће кад-тад да се појави.

А све се догодило 25. новембра 2016. У вечерњим сатима, после тинејџерске журке, Барбара се са двојицом другара враћала кући. Младићи су инспекторима касније изјавили да су се пентрали на челичну ограду моста, затим пошли на платформу поред бетонског стуба. Барбара је неопрезно закорачила у празно и с висине од око десет метара суновратила се и нестала у таласима хладне реке. Иако су прошли полиграф, неки детаљи у изјавама које су дали инспекторима нису се поклапали, бар тако тврде родитељи, па се родила сумња.

Потрага је одмах почела, али су родитељи већ првих дана почели да сумњају у причу о утапању. И, када су спасиоци престали са потрагом, драма је почела. Настала је нова мистерија.

– Мислим да наша ћерка те вечери није пала са моста у реку. Провео сам претходна два дана на обали Тисе, пратио сам како су спасиоци из Мађарске радили. Сада када су завршили претрагу терена, очекујем њихов детаљан извештај о целом случају. Они ће узети у обзир све од момента када је Барбара изашла из наше породичне куће, време када су камере из супермаркета снимиле њу и двојицу дечака, и доставиће детаљну анализу да ли је наша ћерка те вечери уопште стигла до моста, изјавио је тада отац Ендре Витез.

 

Пише О. РАДУЛОВИЋ

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању