A Tisa ćuti…

Šta se dogodilo sa Barbarom Vitez

Za nekoga je Barbara Vitez iz Sente u avgustu napunila 19 godina, za druge, tog datuma bi napunila toliko godina. Za prve ona je živa, neko je negde skriva, žrtva je trgovaca belim robljem. Za druge uvukla ju je hladna Tisa, skrila, i ne dozvoljava da je iko više ikada vidi.

“Moje drago, moje slatko blago, danas puniš 19 godina… Sve je bez tebe… I sve je drugačije…Gde god da si na ovaj dan, molim te, dođi kući i iznenadi nas. Volimo te mnogo, ti si centar mog sveta i borim se za tebe. Nikada se neću predati živote moj…”

Kidaju srce, teraju suze na oči ovakve reči. A tako se svojoj ćerki Barbari obratila majka Melisa 13. avgusta ove godine, na dan rođendana njene mezimice. Obraća joj se, jer je, kako stalno govori, sigurna da je njena Barbara živa i da će kad-tad da se pojavi.

A sve se dogodilo 25. novembra 2016. U večernjim satima, posle tinejdžerske žurke, Barbara se sa dvojicom drugara vraćala kući. Mladići su inspektorima kasnije izjavili da su se pentrali na čeličnu ogradu mosta, zatim pošli na platformu pored betonskog stuba. Barbara je neoprezno zakoračila u prazno i s visine od oko deset metara sunovratila se i nestala u talasima hladne reke. Iako su prošli poligraf, neki detalji u izjavama koje su dali inspektorima nisu se poklapali, bar tako tvrde roditelji, pa se rodila sumnja.

Potraga je odmah počela, ali su roditelji već prvih dana počeli da sumnjaju u priču o utapanju. I, kada su spasioci prestali sa potragom, drama je počela. Nastala je nova misterija.

– Mislim da naša ćerka te večeri nije pala sa mosta u reku. Proveo sam prethodna dva dana na obali Tise, pratio sam kako su spasioci iz Mađarske radili. Sada kada su završili pretragu terena, očekujem njihov detaljan izveštaj o celom slučaju. Oni će uzeti u obzir sve od momenta kada je Barbara izašla iz naše porodične kuće, vreme kada su kamere iz supermarketa snimile nju i dvojicu dečaka, i dostaviće detaljnu analizu da li je naša ćerka te večeri uopšte stigla do mosta, izjavio je tada otac Endre Vitez.

 

Piše O. RADULOVIĆ

Opširnije pročitajte u našem štampanom izdanju