Берлински дани Милана Марића: наш глумац међу десет „Европских звезда у успону“

Угледни немачки фестивал је нашег глумца прогласио за једну од десет „Европских звезда у успону” и том приликом је он са колегама гостовао на овој смотри, окружен великом пажњом медија, продуцената и редитеља

Који год жири да сваке године бира десет младих глумаца прогнозирајући им велику будућност, то ради стручно и темељно. Свако од њих има одличне позоришне, филмске или телевизијске улоге за собом. Неке од њих су познате и нашим гледаоцима из бројних филмова – треба само мало напора да се присетимо њихових ликова. А да ли ће сви они постати и праве звезде, то више није само питање талента већ и среће.

Милан Марић (28) је баш у Берлину прошле године скренуо пажњу на себе главном улогом у руском филму „Довлатов“ у режији Алексеја Германа Млађег. Позив за овај програм и учешће у њему представљају велику почаст и признање за таленат, труд и потенцијал за даље напредовање, а за одабране младе глумце организован је низ састанака са филмским професионалцима из читавог света.

– Овде и сада, после годину дана, људи ми прилазе и имају потребу да ми кажу нешто о филму, да ми честитају, а прошле године се нисмо срели. Некако тек сада лагано почињем да увиђам да смо направили неку добру ствар – изјавио је Милан Марић приликом сусрета свих десет глумаца са новинарима. – Покушавао сам да одгонетнем шта се крије иза тог Довлатовљевог цинизма, те његове ироније, безобразлука, шта је иза тог штита. А онда сам схватио да се иза тога налази несигурност, туга, неко дете које не зна како да се избори са задатком, а сви око њега очекују да то што пре реши.

Врло брзо су уследили и сусрети са познатим филмским ствараоцима, што и јесте циљ овог признања. Милан Марић и његове колеге су били гости директора фестивала Дитера Кошлика и чувене продуценткиње Марте де Лаурентис која стоји иза десетина великих хитова снимљених током протекле четири деценије. Последњи успех је телевизијска серија „Ханибал“.

Наставак прочитајте у броју 3134.