И Ноле диже лествицу
ЦЕНЕ ЗЕМЉИШТА У СРБИЈИ

Година је 2017, месец јуни. Селом Павловци, најмањем у румској општини, прострујала је вест да је главном улицом у луксузној лимузини прошао главом и брадом Новак Ђоковић. И док су теорије почеле да се множе, а само сат времена је требало, стигла је и потврда. Потрудио се за то лично Новак.

У ово мирно место, тог топлог јунског дана, Новак је са неколико чланова породице дошао да види мало имање које је купио на Павловачком језеру, а које се налази у атару села. Ту су, заправо, већ започети били припремни земљани радови, али нико није знао ни чије је имање ни шта се гради. Све до тог дана. Ко се затекао у селу имао је среће да се рукује са Новаком, постави му које питање, и проћаска са његовом супругом, оцем и таштом.

Отишао Ноле, па се вратио 2018. да види како напредују радови на објекту. Неки кажу на породичној кући, други на летњиковцу, трећи на вили. И за разлику од претходне године, овога пута је та вест, да је Новак постао власник имања у Павловцима, обишла планету. Готово да није било медија који је није пренео. Нарочито оних који прате живот светских звезда. А наш Ноле то јесте. И када медији нешто ставе у жижу, око тога почне нешто и да се догађа. У овом случају, Павловци више нису мало анонимно село удаљено седам километара од Руме.

А како је изгледао тај Нолетов долазак, новинари су известили овако: „Нолетова породица је обишла градилиште, а комшије су им приредиле срдачну добродошлицу. Након што се уверио да радови теку по плану и поразговарао са мајсторима, спортиста је отишао на ручак у стару воденицу, која се налази недалеко од његовог плаца. Ноле је био добро расположен, са свима се фотографисао, а након што је обишао кућу која се гради већ два месеца, отишао је на ручак, па обећао да ће ускоро поново да дође…“

Објекат је растао и чинило се да то више није и неће да буде вест. Али, крајем прошле године једна вест, која је објављена у готово свим медијима, поново је подсетила на Нолета и Павловце. Наиме, неко је недалеко од Нолетовог имања купио њиву величине шест хектара за милион евра. Онда су новинари дошли и до тачних и званичних података уз напомену да је то било најскупље земљиште продато у Србији 2022. године. У Републичком геодетском заводу је саопштено да је у Павловцима код Руме нови власник за 5,66 хектара платио вртоглавих 176.000 евра по хектару. Настала је и потрага за купцем, али све што је могло да се дозна јесте то да је нови власник домаћа фирма, продавац мештанин, а земљиште у Новаковом комшилуку.

 

Текст и фотографије Огњан Радуловић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању