Цртање као допунска психолошка терапија

Цртачка радионица Горана Стојчетовића, у оквиру Галерије „Ремонт“, организује се једном месечно, потпуно је бесплатна и сви заинтересовани могу да се пријаве. Она је права психофизичка катарза за полазнике, а да је ефикасна у решавању емотивних проблема, сведочи и податак да сличан пројекат Стојчетовић однедавно води и на ВМА

Има људи који зарађују на туђој несрећи, када им се обрате очајници са озбиљним проблемима. Али, на сву срећу, постоје и особе које другима помажу несебично и бесплатно, иако су, а можда, баш и управо зато, некада и сами били нечије жртве. Један од таквих је Горан Стојчетовић, дипломирани сликар, запослен као сценограф у Народном позоришту у Приштини са седиштем у Грачаници, и оснивач и председник Удружења „Арт брут Србија“ у Београду. Откуда један сликар у овом тексту о психолошком здрављу људи, сазнаћете из његове приче, која следи.

– Живео сам на Косову и Метохији, преживео свашта, имао тешке тренутке када сам доста пио, био без посла. Онда сам схватио да су све то околности у којима сам се нашао и да не треба да због тога постанем „случај“ и проблем друштва. Имао сам тешке ломове, али освестио сам проблем и увидео да ништа није уперено против мене лично, већ да је тако игром случаја, али да је борба за сопствени живот свакако изнад тога– каже Стојчетовић.

Наставак можете прочитати у броју 3110.