Пола века од оснивања
ДК „СТУДЕНТСКИ ГРАД“

Поред бројних запослених – како некадашњих тако и садашњих, студената који живе у Студентском граду – овом догађају су присуствовали и представници неколико медијских кућа са којима ДКСГ сарађује, представници Министарства просвете Републике Србије, затим високошколских установа, установа основног и средњег образовања, установа студентског стандарда, Општине Нови Београд и бројних других институција, као и Његово Преосвештенство епископ новобрдски Иларион.

Програм је отворио хор , “The International Belgrade Singers Choir” интонирањем химне Републике Србије „Боже правде” и студентске химне „ Gaudeamus igitur”, након чега се присутнима обратила др Дубравка Томић, в.д. директора Дома културе „Студентски град”, која је поздравила све званице и захвалила им се на доласку на ову свечаност. Осим сарадње са званичним државним институцијама, др Томић је похвалила сарадњу са факултетима и са основним и средњим школама. Најавила је и монографију Дома културе „Студентски град“ која ће имати своју промоцију на самом почетку академске 2024/25 године. Истакла је да ће овај велики јубилеј настављати да обележавају током целе године.

Испред Министарства просвете РС, присутне је поздравио др Александар Јовић, помоћник министра просвете, сектора за високо образовање. Изразио је част што може да поздрави све присутне у име Министарства просвете и истакао је велики значај Дома културе „Студентски град“ не само за студенте, којима је примарно намењен, већ и за ученике основних и средњих школа. На крају, изразио је жељу да се на сличан начин прослави и 100. рођендан.

У наставку програма приказани су кратки филмови у продукцији ДКСГ  „Прича о нама”, у коме су се представили уредници ДКСГ, забележена њихова сећања, запажања, планови за будућност. Филмови су се наизменично смењивали са наступима састава „Тангуанго” који се представио плесним и певачким нумерама.

На крају свечане академије др Дубравка Томић је поделила захвалнице институцијама , организацијама и појединцима с којима Установа има дугогодишњу сарадњу и подршку у раду: Министарству просвете, патријарху Порфирију, Студентском центру Београд, Општини Нови Београд…

Уз пригодну музику, бенда „Авалски пут”, у Великој Галерији Дома културе „Студентски град” организован је коктел за све госте.

 

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању