НАСТАВАК ТВ СЕРИЈЕ „БЕСА“
Драма честитог човека

Естонија је нова локација на којој је настављено снимање популарне серије „Беса”. После Србије и Црне Горе, екипа се преселила у ову балтичку земљу. Глумци Раша Буквић, Милош Тимотијевић, Милица Гојковић, Лана Барић и Исток Шунтер увелико бораве у естонском главном граду Талину, где су већ снимљене неке од најзахтевнијих сцена које ће гледаоци моћи да виде у другој сезони. Занимљиво је да ће се интернационалној глумачкој екипи из осам земаља у другој сезони придружити и естонске колеге.

– Неким данима савладавамо и по три локације, тако да је темпо рада веома интензиван и напоран – каже Теа Королија, извршни продуцент серије. – У Естонији снимамо најтежи и продукцијски најзахтевнији део, а ту пре свега мислим на акционе сцене. Имала сам велику трему како ће то све да функционише, али наше колеге из локалне сервис продукције направиле су сјајан посао, имамо веома успешну сарадњу и све иде према плану. Естонија је лепа и необична земља, природа је очаравајућа и драго нам је што ћемо нашој публици открити другачије окружење и културу, а све у функцији радње и ликова наше приче.

Боравак у Естонији прокоментарисао је и режисер Игор Стоименов.

– Изабрали смо одличне естонске глумце што ће додатно обогатити серију која је од првог дана померила све границе када је реч о кастингу –  прича Игор. – Ово је први пројекат са наших простора који се снима у Естонији, и баш овде радимо акционе сцене какве још нису виђене код нас. За мене је био изазов, али и велика част да режирам на осам језика, и обожавам тај спој различитих култура који је у нашој серији кроз причу присутан тотално спонтано. Друга сезона ће продукцијски превазићи прву, у то сам сада сигуран.

Актери не откривају садржај, али најављују много изненађења, обрта и акције уз врхунски квалитет продукције по ком је серија препознатљива, а емитовање се очекује на јесен на Суперстар ТВ.

Подсећања ради, прва епизода емитована је последњег дана септембра 2019. и већ после неколико епизода привукла је велики број гледалаца. Потом су уследиле и позитивне критике. Ово је потресна и узбудљива прича о породици и значају дате речи, о тешкој борби једног човека са савешћу и жељом да заштити своју породицу, о моралним дилемама и невероватном заокрету када се један обичан и миран живот претвара у сурову борбу за преживљавање и спасење душе.

Главна улога поверена је Радивоју Раши Буквићу у улози Уроша Перића, обичног човека који мора да сарађује са албанском мафијом како би заштитио своју породицу. Овај глумац каријеру је градио у Европи и Холивуду, а ово му је прва главна улога у домовини. О томе сведочи: „Вратио сам се више из приватних разлога. Желео сам да мој син одраста близу својих баба и деда. Некако је убрзо стигла и понуда да играм Уроша Перића. После те одигране улоге, мислим да има смисла што сам се вратио у Србију”.

О .Радуловић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању