Гејзерске ноћи у Сијаринској бањи

О косницу туристичке понуде општине Медвеђа чини бањски и манифестациони туризам који значајно подстиче манифестација „Гејзерске ноћи“ јединствена у целој Србији.

Радивоје Савић је оснивач и идејни творац „Гејзерских ноћи“ које су настале 1998. године у организацији МЗ Сијаринска бања. Организовање манифестације даље наставља Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер”, а пре четири године и туристичка организација општине Медвеђа се укључује у припрему сада већ традиционалне манифестације која се ове године одржавала по 21. пут.

Андрија Ера Ојданић је запевао и отворио манифестацију, потом су гости могли да виде модну ревију венчаница, а осталих вечери у музичком делу програма наступио је Бора Дрљача, рок група „Light motive bend“, плесни клуб „Step by step“ , затим „Амадеус бенд“, који је одржао концерт пред неколико хиљада младих поред базена Гејзер. У културно уметничком делу програма наступио је КУД „Славуј” из Грачанице, КУД „Разиграно коло” из Медвеђе, победници такмичења “Први глас Медвеђе 2018” и дувачки оркестри са југа Србије. Овогодишње „Гејзерске ноћи” организовали су ТО Медвеђа и Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“ из Сијаринске бање, а манифестацију су ове године подржали Скупштина општине Медвеђа и Министарство трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије.

Председник општине Медвеђа, доктор Небојша Арсић рекао је да је главни циљ да Сијарска бања буде актуелна и препознатљива туристичка дестинација током целе године, а

не само током летње туристичке сезоне или као медицинско- рехабилитациони центар. Природа је подарила максимум, а на локалној самоуправи је да створи још један бисер српског туризма, наравно уз помоћ Републике Србије и направи значајан туристички центар Србије. У близини Сијаринске бање је и историјски локалитет „Царичин град” , није далеко ни чувена Ђавоља варош, а у близини су Мркоњски вис и Ћоров водопад. Велики број посетилаца Сијаринске бање долази из Војводине, а међу њима је и Мира Пешић из Новог Сада. Ово јој је 23. година у бањи и одушевљена је природом и лековитошћу бањских вода, као и гостопримством особља у хотелу „Гејзер”.

Наставак можете прочитати у броју 3107.