ТВ СЕРИЈА „ПРЕДСТРАЖА“
И краљице плачу

Акциона маштарија „Предстража“ успева да пронађе своје место међу љубитељима научне фантастике, упркос томе што је реч о серији коју прави релативно мала и независна америчка продуцентска кућа. Ипак, њени власници Кинан Грифин и Џејсон Фадер воле бајке, па су једну такву и сами написали и произвели. Да ту има доброг материјала видео је и чувени холивудски продуцент Дин Девлин који их је подржао и у више наврата посетио место снимања – студио ПФИ у Шимановцима.

Ова сезона, која има 13 епизода, снимана је и ван студија: од Калемегдана преко Смедеревске тврђаве, до Петничке пећине, код Ваљева, и клисуре реке Вратне у источној Србији. Неки од наших глумаца који играју у овој сезони су: Предраг Бјелац, Радивоје Буквић, Тијана Упчев и Драган Мићановић. Увек по неколико редитеља режира различите епизоде, а међу Американцима је и овог пута наш Милан Тодоровић.

Главну улогу, као и до сада, тумачи аустралијска глумица Џесика Грин (27). Она игра Талон, једину преживелу из расе познате под називом Црна крв. Има неке посебне моћи.У првој сезони њених авантура видели смо како се Талон свети за масакр који је у њеном селу починила бандa плаћених убица, док се сада срела са новим претњама, изазовима и кризом идентитета. У новим епизодама доживљава тежак ударац – покушава да измири  пријатеље из људске врсте са својим наслеђем Црне крви. Док сазнаје више о својој изгубљеној породици, Талон мора да разликује истину од преваре како би решила мистерију свог порекла.

Једва чекам да гледаоци виде опуштенију страну Талон каже Џесика Грин, мајстор разних борилачких вештина, која своје физички захтевне сцене ради без дублера. Последње две сезоне је била прилично опрезна и помало хладна, али сам узбуђена што ће гледаоци видети њену опуштенију и топлију страну. Чекају их и фантастичне сцене борби. Најбоље до сада!

 Глумици се много допада блискост људи у оквиру екипе серије, што се ретко среће: „И дивно је када научиш нешто о земљама из којих ти људи долазе“.

Друге важније улоге поново тумаче наши стари знанци који су већ заволели Београд и Србију, па на своје профиле на Инстаграму сваки час стављају фотографије које овде сниме. То су пре свих: Џејк Стормоен, Имоџен Вотерхаус и Арон Фонтејн.

 

Пише С. ЈОКАНОВИЋ

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању