Интервју: Јелена Триван

Јелена Триван годинама припада групи најуспешнијих и најмоћнијих жена у Србији. Док се бавила политиком била је на највишим руководећим функцијама Демократске странке.

Од како је у јануару 2015. године стигла у „Службени гласник” на место директора, појавила се збуњеност откуда она ту и да ли је заиста напустила политичку каријеру.

– Није био баш једноставан прелазак у „Службени гласник” у моменту када сам преузела функцију директора – сећа се. -На ружан начин ме је дочекао претходни директор, појављивале су се спекулације о некаквом политичком трансферу, сумње у моју способност да ову фирму подигнем. Нисам желела да дајем изјаве, никоме нисам ништа објашњавала ни о свом образовању, ни о способностима све док не будем имала резултате који ће показати зашто је Влада Србије мене ту поставила. Чињеница је била да је те године када сам дошла у „Служени гласник” фирма била у пословном губитку. Морало је да се нешто учини да се некада најпрофитабилнија фирма врати на место на ком је била. Неки су сумњали у моје политичко конвертитство, о чему не би требало да буде речи, јер сам ја пре тога изашла потпуно из политике. Други су сумњали у моју стручност и погодност за овакво место, а да нису ни знали да сам доктор наука књижевности. Ја сам о свему томе ћутала и нисам се тада бавила личним ПР-ом, да би већ на крају те године „Службени гласник” имао необично велику добит.

Наставак можете прочитати у броју 3107.