Интервју са Лепом Бреном

Пре тридесет година „Политика” није хтела да објави интервју са најпопуларнијом естрадном звездом свих времена, а аутор текста је сачувао касету са њиховим разговором и после три деценије Брену подсетио како је тада размишљала и говорилa.

Често одржавате хуманитарне концерте. Сада сте дали новац Основној школи у Ђаковици. Из хуманих разлога, због тога да би се смањио порез или и због једног и због другог?

Што се тиче пореза људи доста лаички, неупућено, причају о томе. Ево, ја сада певам у Дому синдиката, а део средстава која сам наменила да поклоним одмах се пребацује на жиро рачун фирме којој тај новац дајем и то нема више никакве везе са мојим порезом. Мој део прихода се опорезује онолико колико ми стоји на жиро рачуну. И никаквих бенефиција немам. Oдакле та прича да естрадни уметници дају да би им се смањио порез. Је л то злонамерна гласина? Људи причају глупости, јер су неупућени. То је иначе, наш обичај, да расправљаш о нечему о чему ништа не знаш, али гарантујеш да је то тако, и то из „проверених извора”.

Наставак можете прочитати у броју 3099.