Ispovest žene koja je preležala koronu

Nisam više kao što sam bila

„Dok smo bespomoćno ležali u bolnici, jedini strah svih nas je bio taj da zaista ne znamo šta nas čeka, kao ni da li ćemo živi dočekati jutro. A, opet, kada se to dogodi i sve muke se ponovo nastave, čovek se pita zašto se uopšte i probudio“ – ispričala nam je Gordana Šofa koja je preležala kovid-19

 

„Mi se ovde borimo za svaki dah, a vi štrajkujete sa transparentima na kojima piše da je korona izmišljena. Zar čekate da se vama neko drag razboli ili ne dao Bog da se vi razbolite, pa da se uverite u postojanje ove pošasti? Zar je trebalo da se ja razbolim, pa da se ti uveriš da to postoji? Zašto ste toliko ograničeni i zašto verujete lažima?“, napisala je između ostalog  Gordana Šofa (58) na jednoj društvenoj mreži.

Kada je ozdravila, Gordana je pristala da nam ispriča kako se izborila sa virusom korona. Ugovorile smo susret u kafiću, blizu njenog posla. Znak raspoznavanja – „žuti blejzer. Gordana je došla nasmejana u vedrim žuto-crvenim tonovima i izgledala je kao da „puca“ od energije. Rukovale smo se, onako ljudski, srdačno.

Da li zna gde se inficirala virusom korona, pitali smo je na početku razgovora.

– Krajem juna, ove godine, zarazila sam se na jednoj rođendanskoj proslavi, posle koje sam odmah počela da kašljucam i to sam u početku povezivala sa hladnom kiselom vodom koju sam tamo pila. Sutradan sam počela da osećam veliki umor, ali nisam imala klasične simptome koji su se pominjali u medijima – opisuje Gordana.

Seća se kako je savladao umor, toliko veliki, da je na poslu, već u 11 časova rekla kolegama da mora makar malo da stavi glavu na sto. „I mnogo mi se spavalo“, dodala je Gordana. Narednog dana se dogodilo da je, tek što je stigla na posao, odmah morala da se vrati kući, jer joj se spavalo, iako je prethodne noći legla u 20 časova i probudila se ujutru u 7. I tada je spavala čitava dva dana. Kada se probudila, videla je majku kako sedi na ivici njenog kreveta i plače.

Piše Jasmina VujadinovićCvjetković

Opširnije pročitajte u našem štampanom izdanju