Изабел Ађани за “Илустровану”

Славна француска глумица се током разговора за време канског фестивала нашем новинару приказала у новом светлу, као бескрајно шармантна, духовита и отворена особа која је истовремено бриљирала као паклена мама и пљачкаш банака у комедији „Свет је твој“.

Предрасуде, предрасуде. Знамо је као одличну глумицу, ону која је пет пута освојила „Цезара“, два пута била номинована за „Оскара“, а њене драмске улоге знали смо из домаћих биоскопа, још од легендарне „Приче о Адели И“ где је играла ћерку Виктора Игоа. Тај први филм у режији легендарног Франсоа Трифоа, лансирао је у светску орбиту. И када кажете „Посесивност“ (Анджеја Зулавског), „Краљица Марго“ (Патриса Шероа), „Камиј Клодел“, „Носферату – вампир ноћи“ (Вернера Херцога), „Станар“ (Романа Поланског), „Возач“ (Волтера Хила), „Подземна железница“ (Лика Бесона), одмах нам пред очи долази лепотица крупних очију и озбиљног држања, једна од највећих звезда француског филма свих времена. Повремено, деловала би и опасно.

Током нашег интервјуа схватио сам да су њена неприступачност и (на први поглед) хладноћа били начини да опстане и одбрани се од лоших људи и опасних ситуација. Када сам је замолио за заједничку фотографију, одмах је пристала и, штавише, сама предложила како да станемо. Гледам је… до тада насмејана и весела „девојчица“ заузима нову позу – тајанствену, озбиљну, са благим осмехом. Тако изгледа најбоље, сматра глумица. Пита да погледа слике у мом телефону. Гледа и каже:“Хм, не, хајдемо опет“! То се ретко дешава. Шармантни, заводљиви, секси професионалац.

Наставак можете прочитати у броју 3098.