Како да победим целулит

Ближе се сунцем обасјани дани и одлазак на море и плажу а ја сам се недавно у гардероби једне продавнице, док сам испробавала нове фармерке суочила у огледалу са својим никад горим целулитом. Не спавам већ данима и правим план како да га се решим. Можете ли бар некако да ме усмерите?“

Нема никакве везе да ли сте мршави или дебели, високи или ниски, касирка или глумица од каријере – свака жена на овој планети има заједничког непријатеља а то је – целулит. Статистике кажу да ће од десет жена, њих осам имати проблем са целулитом. Узрок свега тога је, према научним истраживањима, нездрава храна и то најчешће погрешна касна вечера након које се обично „огрешимо“ тако што једемо слаткише и грицкалице. Дакле, угљени хидрати и обични шећери су кривци за гомиле целулита иако се вама тежина не мења и то примећујете тек када се скинете и суочите са собом у огледалу.

КАСНА ВЕЧЕРА ИЗ РАДЊЕ – Ако немате времена да спремате себи вечеру јер радите до касно па најчешће „покупите нешто успут“ – неко печено месо, унапред припремљена готова јела која да би дуже трајала захтевају већу количину масти, пицу, ћевапе – ову навику одмах промените. Нека вечерњи оброк буде на бази протеина, нека риба или бело месо, нешто што сте унапред купили и чека брзу и лаку припрему да не бисте пали у искушење да зграбите било шта због глади.

ТЕСТЕНИНА „АЛ ДЕНТЕ“ – Ако обожавате пасте и не можете без тестенине гледајте да је спремите на италијански начин „ал денте“ а то значи да буде чврста под зубима а не раскувана. Гликемијски индекс јој је тада нижи и ми тако боље контролишемо инсулин. Јер, када је инсулин превисок лако се гојимо.

Наставак прочитајте у броју 3141.