Kako da pobedim celulit

Bliže se suncem obasjani dani i odlazak na more i plažu a ja sam se nedavno u garderobi jedne prodavnice, dok sam isprobavala nove farmerke suočila u ogledalu sa svojim nikad gorim celulitom. Ne spavam već danima i pravim plan kako da ga se rešim. Možete li bar nekako da me usmerite?“

Nema nikakve veze da li ste mršavi ili debeli, visoki ili niski, kasirka ili glumica od karijere – svaka žena na ovoj planeti ima zajedničkog neprijatelja a to je – celulit. Statistike kažu da će od deset žena, njih osam imati problem sa celulitom. Uzrok svega toga je, prema naučnim istraživanjima, nezdrava hrana i to najčešće pogrešna kasna večera nakon koje se obično „ogrešimo“ tako što jedemo slatkiše i grickalice. Dakle, ugljeni hidrati i obični šećeri su krivci za gomile celulita iako se vama težina ne menja i to primećujete tek kada se skinete i suočite sa sobom u ogledalu.

KASNA VEČERA IZ RADNJE – Ako nemate vremena da spremate sebi večeru jer radite do kasno pa najčešće „pokupite nešto usput“ – neko pečeno meso, unapred pripremljena gotova jela koja da bi duže trajala zahtevaju veću količinu masti, picu, ćevape – ovu naviku odmah promenite. Neka večernji obrok bude na bazi proteina, neka riba ili belo meso, nešto što ste unapred kupili i čeka brzu i laku pripremu da ne biste pali u iskušenje da zgrabite bilo šta zbog gladi.

TESTENINA „AL DENTE“ – Ako obožavate paste i ne možete bez testenine gledajte da je spremite na italijanski način „al dente“ a to znači da bude čvrsta pod zubima a ne raskuvana. Glikemijski indeks joj je tada niži i mi tako bolje kontrolišemo insulin. Jer, kada je insulin previsok lako se gojimo.

Nastavak pročitajte u broju 3141.