Кинези-нова православна браћа

У Саборној цркви Светог Оца Николаја у Сремским Карловцима у недељу је обављено јединствено крштење у историји овог православног храма: први пут, у три стотине година постојања карловачке Саборне цркве, овде су примљена у Православље двојица Кинеза
који већ извесно време живе и раде у Србији, на падинама Фрушке горе.
На крштењу Луке и Николе, који у цивилном животу носе кинеска имена и презимена Zhen Wang (32) и Guo Chaoming (23), чинодејствовао је протопрезвитер Јован Милановић, професор и парох Саборне цркве Светог оца Николаја и професор Карловачке богословије. Протопрезвитер Јован Милановић је са Луком и Николом претходно обавио неколико разговора, када су они потврдили своју увереност и жељу да постану православни хришћани. После чинодејствовања и молитве Господу, паралелно на српском и одличном енглеском језику, отац Јован је нашу нову православну браћу поздравио кратким говором.

– Вера и љубав за Христа долазе из срца, а не из главе. У историји овог православног храма која бележи три века, ви сте први Кинези које овде примамо у православну веру и овде крстимо. Добродошли, браћо – рекао је отац Јован Милановић.