Kolin Farel u Diznijevoj bajci „Dambo“

Poznati irski glumac igra jednu od glavnih uloga u filmu za decu i odrasle a na turneji po svetu, gde se održavaju premijere tog ostvarenja, objašnjava zašto je žarko želeo taj posao i zbog čega sa decom treba postupati sa mnogo poštovanja

Holt Ferijer je bivša cirkuska zvezda čiji se život potpuno promenio pošto se vratio iz Prvog svetskog rata. Dok je bio odsutan, njegova žena, sa kojom je u tandemu izvodio akrobacije, umrla je, a brigu o sinu i ćerki preuzeo je cirkus. Za sopstvenu decu, posle četiri duge godine, postao je stranac. I ne manje bitno – u ratu je ostao bez jedne ruke. Jedini posao koji sada može da dobije jeste da se brine o slonovima i čisti njihove štale. Bezvoljno pristaje, ne videći u ergeli slonova ništa neobično – mališana sa prevelikim ušima. Ipak, Holtova deca se vezuju za to slonče po imenu Dambo i ono postaje najvažnije za budućnost dve porodice, ljudske i slonovske.– Nakon povratka iz rata, Holt je i psihički i fizički u ranama i više ne poznaje život koji je prekinuo pre četiri godine – kaže irski glumac Kolin Farel, koji igra upravo tog junaka filma.

Kada se spomenu „Dizni“ i „Dambo“ svi misle na dečju bajku ili crtani film iz 1949. godine, ali ova igrana priča sa glumcima je drugačija, mešavina drame i komedije, kako je opisuje engleski reditelj Tim Barton. Nimalo jednostavna za snimanje, ali veoma emotivna za gledaoce. Zato je, kaže iskusni reditelj, uzeo glumca za koga je bio uveren da najbolje može da razume mešavinu tih osećanja, a to je – Kolin Farel.Sa druge strane, glumac hvali reditelja zbog koga je najviše i pristao da igra u filmu: – Već dvadeset godina ga obožavam, još otkako sam video njegov film „Edvard Makazoruki“. Kada sam čuo da on planira da režira „Damba“, odmah sam pomislio na brak između magije te priče i reditelja poznatog po stvaranju magije na filmu.

Nastavak pročitajte u broju 3141.