ХУМАНИТАРЦИ НА КОСМЕТУ
Кућа за породицу Милић

Породица због које су представници хуманитарне организације „Срби за Србе“ дошли у ове крајеве јесу бројни Милићи, сви на окупу и сви сложни, али како ће ускоро бити бројнији за још два члана, ваљало би да се стамбено прошире, односно да се син Горан са својом супругом и децом одвоји у другу кућу за коју су већ „безецовали“ плац у близини.

Тренутно у старој кући живи неколико генерација Милића: Горан и његова жена Јелена, деца Вељко (7) и Србољуб (4), затим Горанов брат Милош са женом Магдаленом и децом Давидом (6) и Хеленом (2), Горанов други брат Александар и мајка Влајинка.

– Нас четворо, деца жена и ја живимо у једној просторији, а Јелена је, Богу хвала, у другом стању, крајем августа очекујемо близанце па ће нас ускоро бити шесторо – поносним гласом, радостан и узбуђен због принова прича Горан.

Његова највећа жеља, а и његове породице је да изграде кућу и развију своје имање. У ту сврху обезбедили су недалеко плац на коме би кућа могла да се подигне.

– Плац је на добром месту, лако бисмо успели да доведемо струју и воду. Нажалост, ситуација је таква да немамо средстава да кућу сами изградимо наставља Горан.

Милићи живе од дечијег додатка. Такође, имају 20 оваца, две краве и теле, а посебно су надалеко познати по врхунском овчијем сиру.

– Изволите, послужите се! – љубазни домаћини су одмах понудили госте, хуманитарце, који заиста ретко када имају прилику да пробају тако квалитетан домаћи сир. Није ни чудо што је тако тражен.

– Циљ нам је да унапредимо посао, све што произведемо одмах продамо, тако да бисмо волели да повећамо стадо на сто грла, објашњава Горан.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ и ове године наставља са изградњом кућа на Косову и Метохији и позивају све донаторе да се прикључе како би Милићима саградили дом какав су заслужили.

С. Лазаревић