Спектакл „Аниме симфонија“ спаја неспојиво
КУЛТУРА И ЗАБАВА

Судар два невероватна света даје несвакидашњи спектакл на овим просторима: Аниме симфонију! Први пут у Србији, концепт маестра Кеничи Симура из Јапана, ујединиће два удаљена света – најпопуларније аниме филмове и игре и оперски оркестар.  Ансамблом, састављеним од десетина искусних оперских музичара, као и солиста и специјалних уметничких наступа управљаће диригентска палица самог Симуре. На програму концерта биће музика из познатих аниме филмова и игара. Сем тога, саму музику прате и пројекције филмова, као додатак.

„Верујем да наша публика препознаје истински квалитет, те да ће са једнаким одушевљењем бити дочекан овакав концерт и то за све генерације, посебно за оне који желе да се отргну од наметнутих мерила. Чини ми се да смо у периоду који је за нама итекако показали да слушамо сопствену публику и да покушавамо да дођемо до ње, а не она до нас, како су код нас иначе навикнута позоришта. Ми смо национални театар, имамо изузетно искусне, талентоване и школоване музичаре и певаче и зато верујемо да нам је један од задатака и да образујемо и у позориште доводимо младу публику, а то можемо малим корацима и њиховим језиком. И тако долази до овако необичног споја”, каже директор  СНП Александар Станков.

Анима симфонија премијерно ће бити приказана у Српском народном позоришту у Новом Саду, 14. децембра, а дан касније у београдском Дому омладине.

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању