Хумани лекари нишке Клинике за кардиохирургију
ЉУДИ И ДОГАЂАЈИ

Након готово 100 дана и 12 узастопних викенда током којих је особље Клинике за кардиохирургију у Нишу радило без новчане накнаде, њихов циљ је остварен – листе чекања више не постоје и ниједан пацинет који прође анестезиолошку амбуланту неће чекати операцију дуже од 5 до15 дана.

Како је на свом Фејсбук налогу написао директор ове Клинике др Драган Милић, сада у овој здравственој установи постоје само листе заказивања.

“Операције које су се прошле године чекале 3-4 а некада и 6 месеци више се неће чекати. У ових 100 дана урађено је укупно 248 операција а прошле године за исто време 117. Само је у марту месецу ове године урађено невероватних 98 операција! Број хоспитализованих болесника у прва три месеца прошле године био је 145 а ове чак 353! Број амбулантних прегледа за период јануар-март ове године износио је 3.014 а прошле године 1.467. Дакле, у односу на прошлу годину дошло је до дуплирања броја операција, броја прегледа и броја хоспитализација…. Једино је стопа смртности остала иста – испод 2 одсто укључујући и хитне случајеве. Нико од пацијената који је оперисан током викенда није преминуо (било је сумње да се викендом губи концентрација у раду па самим тим да пада и квалитет рада)… Ова претпоставка се није показала тачном…“ написао је др Драган Милић.

 

 

Приредила Милица Стаматовић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању