Мали хероји феста

Док су се Сунита, Кристијан, Един и Емран радовали премијери филма “Мали бандити у потрази за мамом”, рађен по причама из њихових живота, моћни предузимач их је, заједно са болесним оцем, избацио из куће. Оног дана када су ветар, мећава и хладноћа оковали Београд. Сместио их је на пусту пољану, у стари, бушни контејнер без струје и воде. Одатле су кренули на црвени тепих, да се поклоне публици која није имала појма каква се драма дешава јунацима филм.

Од пре неколико година немају мајку. Отишла је од куће када је Емран научио азбуку, Сунита кренула у школу, Кристијан у вртић, а мали Един се грејао у татином наручју. Од пре неколико дана немају ни дом. Претходни је срушен, из последњег су најурени.

– Дошао је човек и рекао: „Имате два дана да одете” – замишљено ће Сунита (14). Он је дошао да на том месту зида много топлих домова за неке будуће станаре, а за досадашње, ову петочлану породицу, нашао је, по свом укусу, пригодан смештај: разлупани контејнер од четири квадрата, бачен у нигдину између пруге, блатњавог пута, фабричког димњака и џиновских санти леда што их ту доноси „Градска чистоћа“ са београдских улица и река. Ту је ове људе бизнисмен сместио оног дана када је дубоки минус стезао престоницу.

Наставак можете прочитати у броју 3084.