Људи са маргине живота
Минули рад Вање Булић

Новинар, ТВ водитељ, сценариста, аутор бројних књига од којих су неке и бестселери. Широка је лепеза Вањиних интересовања, вештина и ангажовања, послова којима се предано бавио током своје дуге и богате каријере. А колико је свестран, говоре и његови хобији: преферанс, музика, гитара, одбојка… О свему томе, говорио је за „Илустровану Политику“

Текст Немања Савић

Фотографије  „Лагуна“ и лична архива

 

Свој први текст у новинама објавио је још као гимназијалац, Потом је читаву деценију писао за лист “Нови Београд”, у ком је – према властитим речима – испекао новинарски занат. Уследило је писање за готово све најугледније магазине с простора бивше Југславије, у некима је био главни и одговорни уредник. Присутан је и у ТВ новинарству већ више од три деценије где је кроз разне формате, а најчешће интервјуее, урадио више од три хиљаде емисија. Такође је (ко)сненариста неколико играних филмова и ТВ серија.

Написао је и приредио тридесетак књига, а у последње време његови романи се налазе и на врховима бестселер листа. Читаоци га сматрају мајстором заплета и његове се књиге читају у даху. Уједно, многи до самог краја књиге не могу ни да наслуте “ко је убица” јер овај искусни новинар и књижевник зналачки барата драмским обртима и свим елементима доброг писања.

За читаоце “Илустроване Политике” Вања Булић се осврнуо на свој минули рад и дао кроки своје импресивне каријере.