Мода ревија у бохо стилу

Да живот може да се плеше у „бохо“ ритму, недавно су уз ватромет боја и екстравагантно шуштање најфиније свиле, својом првом самосталном ревијом у простору „Mezon Boho“ ресторана, потврдиле Нина Богосављев и Ана Рељин из „Bulka Babes“, дизајнерке са ових простора које су закорачиле на нашу модну сцену у великом стилу.

Оригинални, уникатни кафтани и хаљине струкиране широким егзотичним појасевима, живописне свилене „Laniakea“ мараме пуне орнаментике са старих српских дворова и са наших фресака – на главама манекенки или везане око зглоба руке – заштитни су знак овог бренда.

Модна филозофија „Булке“ је јасна – сваки кафтан је посебан. И не постоје два иста. И сваки комад са потписом ове две младе дизајнерке је комад који припада такозваној „slow fashion“ моди, а то значи да је одећа која изађе из њихове радионице одећа која се воли, носи и чува генерацијама. У питању је мода која не излази из моде. Која се носи у сва четири годишња доба, па подједнако добро иде на препланула стопала у јапанкама али и са ултра модерним каубојским чизмама и финим ролкама. И џинс је и те како добро дошао у комбинацији са „Булкиним“ кафтанима. Кафтани су и свилени али и они зимски, направљени од најфинијег вуненог штофа који је постављен свилом, а онда украшени апликацијама које дефинитивно „мењају ствар“ и додају онај рустични али и модерни дух сваком комаду одеће.

Много принта, јасних и јарких боја говоре о радости живота, о чудесној хармонији цвећа и штрафти, разнобојних реса које као да „дрхте“ на квалитетној свили. Прича „Булке“ је модерна етно-бајка са овог српског поднебља која је тек кренула да живи. Не треба рећи да је аплауз који је „Булка“ добила за прво појављивање пред нашом публиком био огроман.

Наставак прочитајте у броју 3118.