Moda revija u boho stilu

Da život može da se pleše u „boho“ ritmu, nedavno su uz vatromet boja i ekstravagantno šuštanje najfinije svile, svojom prvom samostalnom revijom u prostoru „Mezon Boho“ restorana, potvrdile Nina Bogosavljev i Ana Reljin iz „Bulka Babes“, dizajnerke sa ovih prostora koje su zakoračile na našu modnu scenu u velikom stilu.

Originalni, unikatni kaftani i haljine strukirane širokim egzotičnim pojasevima, živopisne svilene „Laniakea“ marame pune ornamentike sa starih srpskih dvorova i sa naših fresaka – na glavama manekenki ili vezane oko zgloba ruke – zaštitni su znak ovog brenda.

Modna filozofija „Bulke“ je jasna – svaki kaftan je poseban. I ne postoje dva ista. I svaki komad sa potpisom ove dve mlade dizajnerke je komad koji pripada takozvanoj „slow fashion“ modi, a to znači da je odeća koja izađe iz njihove radionice odeća koja se voli, nosi i čuva generacijama. U pitanju je moda koja ne izlazi iz mode. Koja se nosi u sva četiri godišnja doba, pa podjednako dobro ide na preplanula stopala u japankama ali i sa ultra modernim kaubojskim čizmama i finim rolkama. I džins je i te kako dobro došao u kombinaciji sa „Bulkinim“ kaftanima. Kaftani su i svileni ali i oni zimski, napravljeni od najfinijeg vunenog štofa koji je postavljen svilom, a onda ukrašeni aplikacijama koje definitivno „menjaju stvar“ i dodaju onaj rustični ali i moderni duh svakom komadu odeće.

Mnogo printa, jasnih i jarkih boja govore o radosti života, o čudesnoj harmoniji cveća i štrafti, raznobojnih resa koje kao da „drhte“ na kvalitetnoj svili. Priča „Bulke“ je moderna etno-bajka sa ovog srpskog podneblja koja je tek krenula da živi. Ne treba reći da je aplauz koji je „Bulka“ dobila za prvo pojavljivanje pred našom publikom bio ogroman.

Nastavak pročitajte u broju 3118.