Ревија PS fešn у Чачку
МОДА

У Чачку је синоћ одржана импресивна модна ревија PS Fashion компаније која је представила лимитирану колекцију „Ти си она“ инспирисану најпознатијим женама српске историје. Ревија је одржана, у сумрак, непосредно пред залазак Сунца чиме је приређен посебан визуелни доживљај уклопљен са оригиналним моделима. Ревија је део пројекта „Чачанска Родна“, којим Чачак ове године обележава титулу Прве српске престонице културе , о чему је „Илустрована“ у прошлом броју писала.

Колекција која симболичним називом „Ти си она“ подсећа да су жене и данас  јаке, креативне и способне за велика дела, а инспирисана је животом и делима најпознатијих жена из наше прошлости, међу којима се истичу: Надежда Петровић, српска сликарка и фотограф; Исидора Секулић, српска књижевница и академик, прва чланица САНУ; Милева Марић Ајнштајн, српска математичарка; Љубица Марић, прва српска композиторка и академик САНУ; Драга Љочић, прва српска лекарка, феминисткиња и суфражеткиња; Јелисавета Начић, прва српска жена архитекта; Милена Павловић Барили, српска сликарка; Олга Јеврић, српска вајарка призната у свету, редован члан САНУ; Ксенија Атанасијевић, српски филозоф и преводилац, прва жена која је докторирала на Београдском универзитету 1922; Милунка Савић, чувена јунакиња Балканских ратова и Првог светског рата, наредник у Другом пуку српске војске, жена са највише одликовања у историји ратовања, рањавана у борбама чак девет пута; Даница Томић, југословенска авијатичарка, прва жена са пилотском дозволом у Краљевини Југославији; Јелена Анжујска, српска краљица, супруга Стефана Уроша Првог Немањића и мајка краљева Драгутина и Милутина; Царица Милица, владарка Србије, жена Кнеза Лазара, средњовековна списатељица и православна светитељка.

Догађају су присуствовали градоначелник Чачка Милун Тодоровић, бројни званичници Града и Министарства културе Србије, представници медија, као и велики број поштовалаца PS Fashion бренда. Публици су се овом приликом обратили Слађана Пантовић, власница компаније и креативна директорка, као и Сандра Пауновић, директорка маркетинга.

“Свака од ових жена била је велика у својој области, суочавајући се са бројним изазовима и препрекама које нису могле да спрече њихову неуморну посвећеност својим страстима и визијама. Њихова храброст и непоколебљива преданост сопственим сновима чине их изузетно инспиративним фигурама. Кроз ову колекцију, желимо да истакнемо њихова достигнућа и да подстакнемо нове генерације жена да следе своје снове и остварују позитивне промене у свету“, истакла је Слађана Пантовић.

 

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању