Шта се догодило са Аном Волш
МОЗАИК, САД

Суд у Масачусетсу подигао је оптужницу против Брајана Волша (47) којом се он терети за убиство своје супруге Ане Волш (39,) рођене Београђанке и мајке три сина од којих најстарији има шест година.

Оптужница је подигнута после петнаест дана од пријављивања нестанка Ане Волш и покретања масовне полицијске потраге за њом. Сада су истражни органи пронашли бројне доказе који указују да је над Аном почињен злочин и да је егзекутор баш њен супруг.

Осим што је оптужен да је напао и претукао супругу с намером да је убије, Брајан Волш се терети и за премештање тела или посмртних остатака, наводи се у оптужници. Он се изјаснио да је невин.

Међу доказима, налазе се и његова претраживања на Гуглу. У раним јутарњим сатима 1. јануара, сат времена пре него што је он рекао полицији да је Ана  напустила њихову кућу у богатом предграђу Кохасета, градића у Масачусетсу, Волш је на ајподу свог сина извршио претраге: „колико пре него што је тело пронађено оно почиње да смрди“, „10 начина да се решите мртвог тела ако стварно морате“, „колико дуго  неко треба да се сматра несталим како би добио наследство“ и „могу ли се бацити делови тела“.

Касније тог јутра, Брајан је наставио са претраживањима на Гуглу: „колико дуго траје ДНК-а, може ли да се идентификује на делимичним остацим“, „комадање и најбољи начинм за решавање тела“, „како очистити крв с дрвеног пода“ и „шта се догађа када делове тела ставите у амонијак“.

Следећег дана, 2. јануара Волшова претраживања на интернету укључивала су следеће: „тестера за метал, најбољи алат за распарчавање“, „можете ли да будете оптужени за убиство ако нема тела“ и „можете ли идентификовати тело са сломљеним зубима“.

Брајанов адвокат Трејси Минер је на суду закључила како су медији „већ осудили Волша“, и тражила је да га пусте из притвора у којем је од 8. јануара.

Ана Волш, која је по професији агент за некретнине, нестала је у ноћи 1. јануара, а Брајан је прво ухапшен због ометања истраге, јер је полицајцима давао лажне исказе о свом кретњау критичне ноћи и о пријави нестанка супруге.

Конкретно, лагао је полицију када је рекао да је отишао да купи сладолед свом сину, док је заправо отишао у радњу да купи средства за чишћење за 450 долара. Како су пренели амерички медији позивајући се на судска документа, Волш је носио маску и рукавице када је отишао у радњу 2. јануара и све је платио у готовини.

 

Пише Милица Стаматовић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању