Кругови који зраче
НАШ НОВИ СЕРИЈАЛ

Нема ко није чуо за чувене Најданове кругове. А није мали број оних који су спас од мука потражили стојећи или седећи на, углавном невеликом простору из којег, тврде, избија позитивна енергија. Најдан Ракић је био правник и преводилац, али је као радиестезиста аматер читав живот провео истражујући локације са енергетским зрачењем по целој бившој Југославији, називајући себе „екстрасенсом психотронике“. Благотворни утицај кругова на људско здравље открио је на ове две локације: први у селу Мокра 1991, а други у Малој Крсни 1999. А онда је 2001. и заштитио свој проналазак под називом „еликсирни кругови“ у ондашњем Савезном заводу за интелектуалну својину.

Највеће енергетско поље Најдан Ракић је открио у Малој Крсни, осам година пошто је пронашао круг на Големом камену – јачине је десет атера, са дометом до десет километара у висину. Како је објаснио, па и забележио касније у својој књизи „Психотроника и здравље“, геозрачење од десет атера је 30 пута јаче од струје и 13 пута од рендгенских зрака!

А од бројних прича како делују Најданови кругови, можда је најинтересантнија ова из Читлука код Крушевца. То је заиста необично сведочење које је аутору серијала испричао деда Влада.

Тај полукруг од тамне траве, која је била нешто виша од околног биља, из дана у дан је све више привлачиo пажњу деда Влади. Устао би са троношца на којем је седео на малој тераси испред куће, па понео столичицу и сео код тог полукруга. Седео би тако и гледао и чудио се зашто је ту трава другачија него на осталом делу плаца.

После неколико дана седења у том простору осетио је неко необично пецкање око левог лакта. Задигао је рукав од кошуље и видео како се на том месту појавило испупчење. Отишао је код лекара, а они су снимком утврдили да му се после пола века мировања покренуо један од гелера којима је рањен крајем рата 1944. године. Лекари су били зачуђени што је то парче метала кренуло ка површини после толико времена, па су га питали да ли је нешто необично радио или је боравио на неком месту.

Деда Влада је испричао лекару о необичном полукругу од траве у свом дворишту у селу Читлук код Крушевца, како је тамо проводио дане, па је после извесног времена осетио некакво пецкање. Лекар је причу пренео својим колегама. Једна докторка из Крушевца, заинтересована овом причом, дошла је код деда Владе. Мерила је нешто неким инструментима и рекла да има зрачења, па је чак и људе који су долазили прегледала, и на њима нешто мерила пре и после уласка у круг. Потврдила им је да има промена после боравка на том месту.

 

Пише Огњан Радуловић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању