Моја борба против канцера
НАСТАСЈА НЕДИМОВИЋ

Срећом, иза Настасје и њене породице је период дуге и успешне борбе са опаком болешћу, а Настасја је неко ко своја искуства и своје резултате борбе, као и све рецепте и „алате“ како се изборити са канцером, несебично дели са многобројним пратиоцима на друштвеним мрежама.

Мало је рећи да је она инспирација свима онима којима су додатна снага и ветар у леђа потребни у тешким тренуцима, јер је она узор и онима у чијим животима наизглед или суштински нема неких великих проблема и борби. Јер, пуна је живота, духа, ведра је и занимљива, пуна идеја и знања. Она је мотивациона „бомба“ и за све оне који желе да остану здрави и да воде једноставан и срећан живот. Занимало нас је како је одреаговала и нашла снаге да тај тежак период када је сазнала за дијагнозу, изгура, и уђе у борбу за свој и за живот своје бебе?

– Ја бих рекла да сам ја „добила на лутрији“ из оба разлога. Из патње сам научила много. За дијагнозу сам сазнала дан након порођаја у шок соби, од супруга Немање и брата Виктора. За такву вест нико никад није спреман, колико год се околина трудила да нађе прави моменат. Доживела сам велики ударац, који је у мени произвео много различитих осећања, нарочито оних инстиктивних, животињских, а један од њих је борба и преживљавање. Знала сам да, уколико одустанем када је најтеже, коцкице мог живота се једноставно неће сложити како треба.

Ваши претиоци на инстаграму захваљујући вашим објавама у форми видеа и фотографија могу да осете сваки титрај емоције коју сте ви доживљавали у тешким тренуцима, делите са пратиоцима и светом све потешкоће кроз које сте пролазили, муке које сте имали током хемиотерапије, у периоду без косе, страхове да ли ћете бити ту када ваша деца крену у школу, да ли ћете имати могућност да их пратите на спортским такмичењима, упознате њихове симпатије… Та застрашујућа реченицада ли ћу бити ту када обузме, не пушта! Како сте се борили са црним мислима?

– Сваки мој текст увек има тежак почетак, али и срећан крај који мотивише и инспирише. А ја сам управо творац своје среће, и то желим да покажем људима. Чињеница да нам нико у животу не може помоћи до нас самих често зна да напусти главе људи који се налазе у некој тешкој животној ситуацији. Црне мисли сам пуштала у своју главу, обрађивала их, суочавала се са њима, и тада су престале да ме посећују. Иако, наравно, у малом мозгу остаје та врста трауме и никад нас у потпуности не напушта.

 

Пише Бранка Ковачевић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању