Небојша Дугалић: каквим ћемо семеном засејати свет

Надуго се и нашироко писало у домаћим медијима о одласку Небојше Дугалића (48) у иностранство. Он је, на срећу одустао, остао и доказао да је један од наших врхунских, али и врло шармантних глумаца, јер је улогом у серији „Жигосани у рекету“ освојио и оно мало женских срца која до сада нису била освојена

Небојша Дугалић је за своје позоришне бравуре освојио већ готово све награде које се могу добити, и доказао да се не мора подилазити ниском укусу да би се постигла жељена гледност. Улогом у „Сенкама над Балканом“, подсетио нас је колико је добар у дочаравању ликова епохе, а најновијом, у серији „Жигосани у рекету“, показао колико је богат распон личности које он може уверљиво да тумачи.

Колико је серија „Жигосани у рекету“ померила стандарде квалитета код нас? – То је нешто што ће свакако публика проценити. Оно што могу да кажем јесте да смо се заиста потрудили да се тај помак догоди што је могуће изразитије. Лично, такву врсту труда и приступа доживљавам као одговорност према присуству у јавном простору. Никада није свеједно каквим ћемо семеном засејати свет. Поред тога, такви искораци, када се десе, потврда су да има много даровитих и вредних људи кадрих да остваре озбиљна и велика дела. Важно је показати да се не мора подилазити ниским укусима да би се постигла жељена гледаност. Радити супротно значи помагати тим ниским укусима да се развију и учврсте.

Наставак прочитајте у броју 3134.