Доживео холивудску премијеру
НЕМАЊА СТАНКОВИЋ ИЗ ТОРОНТА

У документарном остварењу „My Friend Tommy“ Станковић прати живот средовечног мушкарца који никада није имао интимни однос са женом. „Постоји читава сакривена група одраслих људи од 18 до 24 године која нема сексуалног искуства“, каже Немања, кога због висине у уметничком свету зобу БигНем

Пише: Марина Булатовић

Фото: Georgia Fowkes

У Холивуду је одржана светска премијера документарног филма Немање Станковића „My Friend Tommy“. Филм је приказан на Фестивалу “Dances With Films” који се већ 25 година одржава у Холивуду у легендарном  Чајнис Театру. Овај Фестивал је специјализован за проналажење нових талената у филмској индустрији и трајао је од 9. до 19. јуна 2022.

Станковићев филм говори о четрдесетогодишњаку Томију Лију који је невин, и никада није имао интимни контакт са женом. Живео је у хришћанској конзервативној Кореанској породици под условима сличним полицијском часу, и никада се није у потпуности остварио као одрастао човек. Од ране младости Томи Ли живи у Торонту (Канада) где се његова породица доселила из Јужне Кореје.

Филм је по речима редитеља Станковића приказ настојања да Томи „одрасте“ на великом путу по Северној Америци. У филмy Томи путује кроз бројне градове у Америци где има разне изазове – да упозна девојке и да комуницира са њима и тако стекне сигурност у социјалном окружењу.

„Постоји читава сакривена група одраслих људи од 18 до 24 године која нема сексуалног искуства“, каже  Немања Станковић и додаје: „Више од 3 одсто одраслих Американаца старијих од 25 година су невини. Наш филм је покушај да на популаран начин скренемо пажњу на ову мањину и феномен огромне популације невиних људи.“

Немања Станковић је филмски и музички аутор из Торонта. Филмске студије похађао је у Чикагу и Торонту. Рођен је пре 33 године у Београду. Висок је 209 цм и зато му је име у уметничком свету БигНем.

Бави се и музиком. Издао је два албума реп музике. Аутор је песме „Money“ коју изводи са познатом Јутјуберком Азy. Песма има преко 47 милиона прегледа и била је два дана најгледанији видео на свету.

Немањина жеља је да свој филм „My Friend Tommy“ прикаже и у родном Београду.