Неверне бебе у Панчеву: вече када су сузе падале са звезда

Још једном су „Неверне бебе” просуле магију своје музике широм препуне дворане Центра за културу у Панчеву и испуниле срца својих верних фанова што се окупљају сваког 14. фебруара на овом музичком спектаклу

И ове године је, на празник Светог Трифуна, у вечерњим часовима, испред Центра за културу, владала неописиво жива атмосфера испуњена гомилом раздраганих људи који су чекали наступ „Неверних беба“. Већ на први поглед било је јасно да су се Панчевци ужелели свог омиљеног бенда. А и они њих.

То је један од оних сусрета где се не разазнаје ко је домаћин, а ко гост. Где су и чланови бенда и публика на Ти јер се сви увелико препознају па се стиче утисак да би сваког часа, сви заједно, могли да оду на кафицу и пријатељско ћаскање. Чак се примети и уколико неко од прошлогодишње публике случајно изостане са концерта.

А публика својим цупкањем, њихањем, скакутањем и ђускањем као да је давала ветар у леђа „Неверним бебама“ и они су несебично делили своју љубав са присутнима. И управо у томе и лежи посебност овог традиционалног концерта који се сваке године одржава у Панчеву – спој емоција публике и интимних тонова уметничког срца „Неверних беба“ из чега се изроди прави ватромет љубави.

“Неверне бебе“ веома држе до својих фанова. То су показали и на овом концерту када су поклонили велико срце са посветом једној својој обожаватељки која је 25 година уз њих и упутили посебан поздрав још једној особи што их прати на њиховим турнејама.

Оно што је дало посебан емотивни печат пред сам крај концерта и по чему ће дуго бити памћен јесте премијерно извођење песме „Сузе са звезда падају”, снимљене према тексту који је написао прерано преминули музичар Ненад Радуловић, популарни Неша Лептир, на болничком рецепту неколико дана пред смрт, а његова породица чувала 29 година.Фронтмен Бенда Милан Ђурђевић поздравио је чланове породице Неше Радуловића који су били у публици и изјавио да је ова песма омаж великом уметнику нагласивши да је то за „Неверне бебе“ била велика одговорност и захвалио на указаној части и поверењу коју им је указала породица познатог музичара.

Заискриле су сузе у очима присутних, чуло се шушкање папирних марамица, уздисања и понеко „шмрц”, тихи пољупци, спонтани загрљаји, а на крају песме овације које су сигурно допрле и до Нешиних звезданих пашњака.

Завршио се и овај јавни час љубави, у граду на обали блуза, а професори музике, „Неверне бебе” и њихови обожаваоци, заслужили су чисту десетку. Уколико сте пропустили ово вече магије када су емоције препуне нежности, суза и љубави падале са звезда, обавезно дођите наредне године. И не заборавите да резервишете улазницу на време јер на овом традиционалном концерту важи неписано правило – увек се тражи карта више.

Наставак прочитајте у броју 3135.