О естетским корекцијама

Лепота је данас некако постала приоритет. А очување младости императив. Одричемо се много чега због тога. Али, да ли баш увек изаберемо или „добијемо“ најбољу естетску корекцију за нас, ону која ће сачувати природну лепоту и свежину, што је свакако најпожељније

Ефекат „пластичне лутке“ сигурно нико не жели када се одлучи на било коју од савремених естетских корекција. Понуда је велика на светском али и на нашем тржишту и свакако треба изабрати најбоље, у зависности од година, стања коже али и буџета. О естетским корекцијама, неинвазивним, савременим, о онима које дају резултате, али и о бројним заблудама, разговарали смо са ас. др сци. мед. Ивицом Јеремићем. Лети се сваки килограм вишка осликава на танким хаљинама, а целулит буквално „боде очи“. Многе жене се, међутим, на акцију сређивања несавршености на свом телу одлучују буквално две недеље пред море. Да ли је тада могуће нешто урадити и шта?
– Увек је могуће нешто урадити, ипак за оптималне резултате треба мало више времена. Али и само један третман моћним мезотерапијским коктелима може да направи значајну разлику. Ако све то укомбинујемо са ласерима, ултразвуком и криотерапијом, за две недеље можемо пријатно да се изненадимо и слободно шепуримо на плажи.

Колико су мезотерапијски коктели за уклањање целулита ефикасни и како изгледа ова метода?

– Правилно одабрани, квалитетни мезотерапијски коктели у рукама стручњака представљају најмоћније оружје за борбу против целулита. Састоје се од природних супстанци које подстичу топљење масних наслага, убрзавају циркулацију и стимулишу регенеративне процесе. Мезококтели се примењују танким иглицама током сеансе која траје петнаестак минута. Први резултати виде се већ за седам дана, а после три недеље развија се пун ефекат.

Да ли омражена „наранџина кора“ може да се третира још на неки начин и како?

– Поред мезотерапије одлични ефекти постижу се дермаролером и дермапеном. Принцип њиховог рада се заснива на прављењу микроповреда у ткиву које су сигнал за процесе регенерације ткива. За пацијенте који желе да избегну третмане иглом, могу се користити специјални ласери чији је ефекат поуздан, али захтева више времена.

Наставак можете прочитати у броју 3103.