Трка код Голубачког града
ОСВАЈАЊЕ НЕОСВОЈИВЕ ТВРЂАВЕ

 

Тврђава Голубачки град, која је кроз историју за многе остала неосвојива, претпрошлог викенда била је прави изазов за скоро 900 учесника који су се опробали у јединственој екстремној трци са невероватним препрекама.

 

Уз готово нестварну природу и поглед на Дунав у пределима где је он најшири у целом свом току, у суботу, 28. маја Red Bull Fortmaster надметање привукло је најхрабрије такмичаре, и њих 850 је успело да савлада све препреке, постављене  од каменолома до подножја капије Ђердапа, и да освоји медаље за завршену трку.

 

Ова узбудљива авантура део је четворогодишњег пројекта освајања српских тврђава. Прошле године, Фортмастери су освојили тврђаву Калемегдан, сада тврђаву Голубачки град, а која ће бити на реду следеће године – за сада је тајна.

 

За разлику од Калемегданске тврђаве, трка одржана на тврђави Голубачки град, имала је две стазе уместо једне. Оне су носиле називе Red Bull Fortmaster 7 и Red Bull Fortmaster 16, у којима је број означавао дужину стазе у километрима, док је број препрека које су Формастери морали да савладају био знатно већи.

 

Уједно, такмичење се одржало у три конкуренције – индивидуалној мушкој и женској, односно тимској на обе стазе, а победници су трку завршили у рекордном року без освојених казнених поена.

Фотографије које вам доносимо најсликовитије описују изузетне пределе око Голубачке тврђаве, као и борбу за њено освајање.

 

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању