Плес око шипке осваја Србију

Прва асоцијација на игру уз шипку је задимљени клуб, маса веселих мушкараца са чашом жестоког пића у руци, мрак из кога се појављује стриптизета. Не, ово није та прича… Ово је пол денс (pole dance) који осваја свет

Можда се управо питате, као и већина нас, какав је то плес око шипке, уколико није стриптиз? Да докаже и покаже да такав плес постоји, да није нимало вулгаран, да је више спорт и здрава рекреација, потрудила се Тамара Марковић, испред „Полтротер“ бренда, организујући први „Фестивал и сајам плесно-акробатских вештина“ у Србији и на Балкану. Интересовање за пол денс, на изненађење и самих организатора, било је велико, а Дорћол плац, последњег мартовског викенда, пун љубитеља плеса и акробације. На улазу посетиоце дочекује Тамара, насмејана, причљива, одлично расположена. Труди се да, док прича, крајичком ока надгледа дешавања у хали. Око ње штандови са колачима, додуше здравим, дечурлија која трчкара око справа, насмејане инструкторке. Док се пријављени за радионице труде да се бар неколико секудни задрже на справама, они други, који би само да гледају и уживају, седе и ћаскају. Атмосфера опуштена.

– Задовољни смо одзивом с обзиром на то да је ово први „Сајам плесно-акробатских вештина“ у овом региону. Идеја је била да се људи упознају са акробатским вештинама, да их опробају и увере се колико је то и забавно и тешко – прича Тамара док иза њених леђа на платненој љуљашки млађа дама покушава да се одржи у истој. Њена упорност фасцинира, неко би после пар покушаја одустао. Око ње две плаве, тршаве девојчице, подбочене гледају у вис.

Наставак прочитајте у броју 3141.