Повратак Мери Попинс

Онима који су волели роман – није добар филм. Онима који су волели први филм – није добар други. Они који нису ништа ни читали ни гледали до сада на тему чаробне госпе што брине о деци породице Бенкс, збуњени су. Наш предлог је – Опустите се и уживајте!

Не, ово није нова верзија старог филма – то је дилема коју треба одмах разјаснити. Ово је наставак приче о дадиљи чудноватих моћи која је освојила свет пре више од пола века.

Мјузикл „Мери Попинс“ из 1964. године, који је имао тринаест номинација за „Оскара“, а освојио их је пет, био је прича о породици са двоје деце почетком двадесетог века у Лондону, на чији се оглас за нову дадиљу јавља и једна сасвим необична жена.

Нови филм „Повратак Мери Попинс“ дешава се двадесет и кусур година касније, када је свет, па и Енглеску, захватила економска криза. Брат и сестра из старе приче сада су одрасли људи. Она није удата, а он је удовац са троје деце. Има нових ликова, а они стари су, нормално, остарили. Једино је дадиља Мери Попинс остала иста, млада, лепа, распевана и, готово, свемогућа.

Наравно, они који памте (и воле) прву Мери Попинс са усхићењем иду у биоскоп да провере како то изгледа сада, са свом новом технологијом која је на располагању филмаџијама. Па – изгледа савршено. А глумци? Зависи од укуса.

Наставак прочитајте у броју 3132.