Povratak Meri Popins

Onima koji su voleli roman – nije dobar film. Onima koji su voleli prvi film – nije dobar drugi. Oni koji nisu ništa ni čitali ni gledali do sada na temu čarobne gospe što brine o deci porodice Benks, zbunjeni su. Naš predlog je – Opustite se i uživajte!

Ne, ovo nije nova verzija starog filma – to je dilema koju treba odmah razjasniti. Ovo je nastavak priče o dadilji čudnovatih moći koja je osvojila svet pre više od pola veka.

Mjuzikl „Meri Popins“ iz 1964. godine, koji je imao trinaest nominacija za „Oskara“, a osvojio ih je pet, bio je priča o porodici sa dvoje dece početkom dvadesetog veka u Londonu, na čiji se oglas za novu dadilju javlja i jedna sasvim neobična žena.

Novi film „Povratak Meri Popins“ dešava se dvadeset i kusur godina kasnije, kada je svet, pa i Englesku, zahvatila ekonomska kriza. Brat i sestra iz stare priče sada su odrasli ljudi. Ona nije udata, a on je udovac sa troje dece. Ima novih likova, a oni stari su, normalno, ostarili. Jedino je dadilja Meri Popins ostala ista, mlada, lepa, raspevana i, gotovo, svemoguća.

Naravno, oni koji pamte (i vole) prvu Meri Popins sa ushićenjem idu u bioskop da provere kako to izgleda sada, sa svom novom tehnologijom koja je na raspolaganju filmadžijama. Pa – izgleda savršeno. A glumci? Zavisi od ukusa.

Nastavak pročitajte u broju 3132.