Премијера у БДП-у: „Идеалан муж“

Сатира Оскара Вајлда с краја 19. века на тему јавног и приватног морала и корупције у друштву изведена је у Београдском драмском позоришту, у режији Предрага Штрпца, где је публика овацијама поздравила глумце које предводе Милица Милша, Бранко Јанковић, Татјана Кецман и Александар Јовановић

„Раније или касније сви ћемо платити за оно што смо урадили. Ипак, никога не би требало процењивати искључиво на основу прошлих дела“, писао је Оскар Вајлд који је прескупо платио своју наивност и младалачке љубави.

Нека од најпопуларнијих Вајлдових дела често су извођена у нашим позориштима, попут „Важно је звати се Ернест“, „Идеалан муж“ или „Лепеза леди Виндемир“, док су „Слика Доријана Греја“ и „Салома“ претворени у балет, односно оперу београдског Народног позоришта. Успех је увек био загарантован, баш као и сада када је Београдско драмско позориште, поводом свог рођендана, гледаоцима представило „Идеалног мужа“, у режији Предрага Штрпца.

Публика није смехом и аплаузом наградила протагонисте само на крају представе, већ је на тај начин више пута током самог комада бодрила Милицу Милшу (опасна госпођа Чивли), Бранка Јанковића (не баш тако идеалан Идеални муж), Татјану Кецман (супруга Идеалног, морална само у идеално време), Александра Јовановића (лорд Горинг), Наду Мацанковић („моја улогица леди Макрби је прави мињончић“), Драгишу Милојковића (у улози слуге, најнормалнијег у овој галерији ликова) и друге глумце.

Наставак прочитајте у броју 3135.