Premijera u BDP-u: „Idealan muž“

Satira Oskara Vajlda s kraja 19. veka na temu javnog i privatnog morala i korupcije u društvu izvedena je u Beogradskom dramskom pozorištu, u režiji Predraga Štrpca, gde je publika ovacijama pozdravila glumce koje predvode Milica Milša, Branko Janković, Tatjana Kecman i Aleksandar Jovanović

„Ranije ili kasnije svi ćemo platiti za ono što smo uradili. Ipak, nikoga ne bi trebalo procenjivati isključivo na osnovu prošlih dela“, pisao je Oskar Vajld koji je preskupo platio svoju naivnost i mladalačke ljubavi.

Neka od najpopularnijih Vajldovih dela često su izvođena u našim pozorištima, poput „Važno je zvati se Ernest“, „Idealan muž“ ili „Lepeza ledi Vindemir“, dok su „Slika Dorijana Greja“ i „Saloma“ pretvoreni u balet, odnosno operu beogradskog Narodnog pozorišta. Uspeh je uvek bio zagarantovan, baš kao i sada kada je Beogradsko dramsko pozorište, povodom svog rođendana, gledaocima predstavilo „Idealnog muža“, u režiji Predraga Štrpca.

Publika nije smehom i aplauzom nagradila protagoniste samo na kraju predstave, već je na taj način više puta tokom samog komada bodrila Milicu Milšu (opasna gospođa Čivli), Branka Jankovića (ne baš tako idealan Idealni muž), Tatjanu Kecman (supruga Idealnog, moralna samo u idealno vreme), Aleksandra Jovanovića (lord Goring), Nadu Macanković („moja ulogica ledi Makrbi je pravi minjončić“), Dragišu Milojkovića (u ulozi sluge, najnormalnijeg u ovoj galeriji likova) i druge glumce.

Nastavak pročitajte u broju 3135.