Професор Ћурчић освојио Азију

Професор Ћурчић, експерт за савремено електронско образовање, један од најбољих професора Универзитета Хонгконг, жели да своје богато искуство пренесе у Србију и у сарадњи са Министарством и нашим гимназијама унапреди и српску просвету.

У време док премијерка Ана Брнабић упознаје члани-це ЕУ о процесу дигитализације Србије и док наша Влада припрема законе о дигиталном образовању, професор Звездан Ћурчић из Хонгконга већ годинама покушава да успостави сарадњу са Министарством просвете и српским гимназијама како би унапредио дигитално образовање у нашој земљи. Професор Ћурчић је, иначе, експерт за ову област, један од најбољих професора Универзитета Хонгконг, који последњих година ради на развоју модерног школства у Азији.
– Дошло је време да се црне табле, беле креде, уџбеници и професори који говоре „екс катедра“ замене компјутерима, електронским екранима и дигиталном памећу. У Хонгконгу и Индокини инсталирали смо нови програм дигиталног образовања са чак 400.000 „ајпод“ компјутера и одржали семинаре о новом начину образовања младих. Имао сам серију предавања о дигиталном образовању на конгресу Асоцијације југоисточних институција за високо образовање у Камбоџи, где ме примио и министар образовања. Постао сам почасни професор на Карагандинском државном техничком универзитету у Карагани, и на Удајана универзитету на Балију. У Индонезији сам један од оснивача новог научноистраживачког центра за иновације у учењу, који реализује посебан пројекат за развој дигиталног образовања у овом делу света – набраја професор Ћурчић шта је све до сада урадио да би се школство прилагодило новим интелектуалним технологијама и постало модерно и ефикасно.

Наставак можете прочитати у броју 3084.