МАЈКА ЈУГОВИЋА ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ
Родила и десету бебу!

У петак, 29. јануара, у бројну и срећну породицу Ане и Далибора Вуковића, у Косовској Митровици, стигла је нова, десета принова, девојчица, којој су већ дали име Милунка, по српској хероини Милунки Савић.

– Срећан сам и поносан што сам по десети пут постао отац– казао је кратко радосни тата Далибор.

Ана је с правом Косовка и с поносом Југовића мајка, која је родила десеторо златне деце, која увесељавају увек топли и љубављу испуњен дом домаћина Далибора Вуковића, радника КБЦ у Косовској Митровици.

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији Републике Српске упутио је честитку породици Вуковић поводом рођења десетог детета. Честитке су стигле и од бројне родбине и суграђана, а придружује им се и наша редакција.

О овој породици је „Илустрована Политика“ већ писала пре нешто више од годину дана, када су 31. децембра 2019. добили новогодишње пакетиће од општинских представника. Иначе, у Косовској Митровици нема ко није чуо за Вуковиће и ко им се не диви на овом богатству. Мама Ана је добила и Орден „Мајка девет Југовића“ од рашко-призренске епархије, која им већ више година сваког месеца донира 100 евра. Отац Далибор је тада, говорећи за наш магазин, истакао: „Имам солидну плату, а обрађујемо и једно имање у близини Звечана, тако да увек имамо најосновније. Срећни смо што су нам деца скромна и васпитана, тако да нам заиста ништа не недостаје.“ Живе у трособном стану, старији помажу млађима, и све функционише „као под конац“. Доласком Милунке на свет, Вуковића има укупно дванаесторо: мама, тата, двојица синова и – осам девојчица.

Милан је најстарији, има 18 година, па Анђела, којој је 17 година, потом Катарина (13), Страхиња (12), Милица (9) Софија (8) Јелисавета (6), Тамара (4), Ксенија која има нешто више од годину дана и тек рођена Милунка.

Ана је раније у шали говорила да датуме рођења свих десеторо деце зна напамет, али да не може „из прве“ да наброји године њиховог рођења али је зато тринаестогодишња Катарина ту, кад затреба, да каже тачну биографију сестара и браће.

 

Текст и фотографије Зоран Влашковић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању