MAJKA JUGOVIĆA IZ KOSOVSKE MITROVICE
Rodila i desetu bebu!

U petak, 29. januara, u brojnu i srećnu porodicu Ane i Dalibora Vukovića, u Kosovskoj Mitrovici, stigla je nova, deseta prinova, devojčica, kojoj su već dali ime Milunka, po srpskoj heroini Milunki Savić.

– Srećan sam i ponosan što sam po deseti put postao otac– kazao je kratko radosni tata Dalibor.

Ana je s pravom Kosovka i s ponosom Jugovića majka, koja je rodila desetoro zlatne dece, koja uveseljavaju uvek topli i ljubavlju ispunjen dom domaćina Dalibora Vukovića, radnika KBC u Kosovskoj Mitrovici.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Republike Srpske uputio je čestitku porodici Vuković povodom rođenja desetog deteta. Čestitke su stigle i od brojne rodbine i sugrađana, a pridružuje im se i naša redakcija.

O ovoj porodici je „Ilustrovana Politika“ već pisala pre nešto više od godinu dana, kada su 31. decembra 2019. dobili novogodišnje paketiće od opštinskih predstavnika. Inače, u Kosovskoj Mitrovici nema ko nije čuo za Vukoviće i ko im se ne divi na ovom bogatstvu. Mama Ana je dobila i Orden „Majka devet Jugovića“ od raško-prizrenske eparhije, koja im već više godina svakog meseca donira 100 evra. Otac Dalibor je tada, govoreći za naš magazin, istakao: „Imam solidnu platu, a obrađujemo i jedno imanje u blizini Zvečana, tako da uvek imamo najosnovnije. Srećni smo što su nam deca skromna i vaspitana, tako da nam zaista ništa ne nedostaje.“ Žive u trosobnom stanu, stariji pomažu mlađima, i sve funkcioniše „kao pod konac“. Dolaskom Milunke na svet, Vukovića ima ukupno dvanaestoro: mama, tata, dvojica sinova i – osam devojčica.

Milan je najstariji, ima 18 godina, pa Anđela, kojoj je 17 godina, potom Katarina (13), Strahinja (12), Milica (9) Sofija (8) Jelisaveta (6), Tamara (4), Ksenija koja ima nešto više od godinu dana i tek rođena Milunka.

Ana je ranije u šali govorila da datume rođenja svih desetoro dece zna napamet, ali da ne može „iz prve“ da nabroji godine njihovog rođenja ali je zato trinaestogodišnja Katarina tu, kad zatreba, da kaže tačnu biografiju sestara i braće.

 

Tekst i fotografije Zoran Vlašković

Opširnije pročitajte u našem štampanom izdanju