ULUS OTVORIO DVE IZLOŽBE
Slike novih i nagrađenih članova

Izložbenu godinu ULUS započinje dvema izložbama u svojim prostorima – u Galeriji ULUS-a, u Knez Mihailovoj, i u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić”. U prvom prostoru su do 31. januara izloženi nagrađeni radovi sa ULUS-ovih izložbi održanih u prethodnoj godini, a u Paviljonu izlažu novi članovi ovog kolektiva i ta dela publika može da vidi do 15. februara.

Kako kažu u Udruženju, izložba novih članova ULUS-a tradicionalno se održava u januaru, čime se simbolično skreće pažnja na novu kreativnu snagu koju ULUS dobija sa mladim umetnicima u svojim redovima. Prijem u članstvo ULUS-a najčešće je prva stepenica u profesionalnom životu umetnika nakon završenih studija, ali ne tako retko umetnici koji su već decenijama prisutni na umetničkoj sceni žele da profesionalnu verifikaciju ostvare i članstvom u Udruženju. Na konkurs, raspisan u drugoj polovini prošle godine, prijavila su se 94 kandidata, od kojih je primljeno 77, a troje umetnika, po pozivu, postali su članovi ULUS-a.

Galerija Udruženja godinu započinje reprezentativnom izložbom nagrađenih radova izloženih 2020. na samostalnim i grupnim izložbama u ULUS-ovim izložbenim prostorima.  Izložba radova koji su nagrađeni u svim kategorijama u prošloj godini jedinstvena je prilika da se u jednom izložbenom prostoru sagledaju najznačajnija dostignuća po oceni ULUS-ovih žirija koji su selektovani za svaku nagradu posebno.

O.R.