СТИЖУ КАНДИДАТИ ЗА ОСКАРА
Смрт на Нилу, нова верзија

Крвави медени месец

Једну од највећих туристичких авантура које је имала током бројних путовања, британска књижевница Агата Кристи домаштала је, унела нешто мистерија и убистава, и тако створила легендарни роман „Смрт на Нилу“. Редитељ и главни јунак филма Кенет Брана, који тумачи лик детектива Херкула Поароа, сместио је причу на пароброд „Карнак“ који плови Нилом  возећи богату клијентелу из целог света. Уз чувену реченицу „Ја сам детектив Херкул Поаро и пронаћи ћу убицу“, поручује свима на броду да нико није сигуран, да је све подложно преиспитивању и да нико ко је крив неће утећи.

Путовање по Египту на гламурозном пароброду за белгијског детектива Поароа претвара се у застрашујућу потрагу за убицом, у тренуцима када се идилични медени месец једног савршеног пара трагично завршава. Насупрот пејзажима пустиње и величанствених пирамида у Гизи, ова прича о необузданој страсти и љубомори приказује беспрекорно одевене путнике, али и немилосрдне заплете који ће публику до краја филма оставити у нагађањима, до шокантног расплета (уколико нису читали књигу или гледали једну од претходне две екранизоване верзије).

У улогама тајанствених, мистериозних и „мутних“ путника на пароброду су се нашли: Гал Гадот, Арми Хамер, Том Бејтмен, Роуз Лесли, Расел Бренд и Ема Маки. Претходном адаптацијом дела Агате Кристи, њеног романа „Убиство у Оријент Елспресу“, Кенет Брана се није прославио: у њој је истакао себе као главног јунака, техничке могућности кинематографије, али не и причу и ликове, па је све испало прилично досадно и стерилно. Надамо се да ће овог пута бити другачије, а то ћемо моћи да проверимо од 10. фебруара, када филм стигне у биоскопе.

 

Приредио Срђан Јокановић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању