Uhapšen lažni brat Radivoja Koraća
SORBONA ILI PROPAST

Petar Korać, Beograđanin, fudbalski trener koji je radio sa Šoškićem, u „Kikindi” i Spasojevićem, u „Rijeci”, trenutno bez angažmana, jer ne može da se nagodi s „Rudarom”, iz Ljubovije, inače cenjeni magistar ekonomskih nauka, i to sa diplomom Sorbone, zaposlen kao direktor sektora devizne štednje u osnovnoj banci Privredne banke „Sarajevo“, u Bosanskoj Gradišci, sve bi to bio i dalje, a ne bi sedeo u zatvoru, da nije bilo sportskog novinara banjalučkog „Glasa” Tome Marića.

Na vest dopisnika iz Bosanske Gradiške – Kragulja, da je rođeni brat pokojnog velikana jugoslovenske košarke Radivoja Koraća – Petar, prekinuo uspešno vođenje ekipe „Lijevča polja”, iz Topole, i da je na poziv drugoligaša iz Ljubovije trebalo da s njima sklopi ugovor, zatražena je podrobnija informacija o svemu tome iz Prijedora.

I stiže poruka, da je tačno da se njima nudio neki Petar Korać, bivši golman beogradskog „Radničkog”, ali da u „Rudaru” niko i ne pomišlja da ga angažuje, jer, klubu ide dobro, a kao trener radi mladi stručnjak Nikola Bandić.

Dakle, onaj Korać, koji je branio u beogradskom „Radničkom”, brat čuvenog Radivoja Koraća, sada živi u Gradišci i ne može da dobije angažman.” Čudno!

Otkud taj čovek, brat Žućkov, da se vrati iz Švajcarske pa da preskoči Beograd, a poznato je da je završio arhitekturu. I kada je ustanovljeno da je zaposlen u PBS, kao šef deviznog sektora, a da mu je prepis diplome sa Sorbone overen u Skoplju, konačno, nešto veliko nije bilo u redu.

Pozvana je majka Radivoja Koraća, u Beogradu, koja je rekla da njen sin živi i radi u Švajcarskoj, i da je to onaj pravi golman. Napomenula je i to da u familiji nema nijednog muškarca sa imenom Petar i da takvog ne zna. Dodala je da je nedavno o nekakvom treneru Koraću, o kojem piše po novinama, razgovarala sa sinom kad je došao na finale kupa koji se igra njegovom bratu u čast. I on je rekao da ne zna takvog.

Potom je pozvan jedan od trenera „Rijeke”, bivši igrač banjalučkog „Borca”, nastavnik likovnog vaspitanja Mile Tomljenović. I on je rekao da nikakav Petar Korać, niti bilo koji Korać, nije radio kao trener u „Rijeci” i takvog ni Spasojević, bivši prvi trener i Ljubo Španjol, jedan od prvih ljudi „Rijeke”, nikada u životu nisu sreli.

Dakle, dileme nije bilo: To nije bio brat Radivoja Koraća. Odgovor je valjalo potražiti od njega.

Kako?

Pa razgovarati s njim.

 

Tekst i snimci: Dušan Kecman

Opširnije pročitajte u našem štampanom izdanju