Страшилијада у Бољевцима

Као и до сада, крајем августа у Бољевцима – традиционална „Страшилијада“! Иако по пропозицијама она јесте надметање у изради и поставци страшила, а о победницима одлучује жири, овогодишња није била такмичарска већ ревијална, а веселим дружењем у Наутичком селу „Бисер“ обележено је пунолетство ове Манифестације

Да је и ове године жири одлучивао о избору нај-страшила, било би тешко донети одлуку. Публици се на месту где Сава обалу својим таласима запљускује, представила једна љупка Зуска. До ње, један скејт плави и страшило што стоји на глави! Ту је и страшило што гитару свира, до њега једна бака са роговима – не да му мира! Окренути леђима један лола са шеширом, и једна шмизла у неглижеу. Упс, наспрам њих дама што стоји сама, и једно страшило жуте главе и косом од неке траве. Чудо невиђено, једно интерактивно страшило у пеленама дошло нам из Земуна! Публика разрогачених очију, широких осмеха, душа им пуна! А онда, за ни по’ јада, а ово је ипак „Страшилијада“, ниоткуда дошета једно страшило, што је помало децу уплашило. „Ходајуће страшило“ ове године био је Дамјан Силбашки, који се потрудио да сам направи маску, исту на себе навуче и ушета у ревијални део „Страшилијаде“. О, маскараде! Препричава цело село – било је весело.

Ретроспективна изложба

Како је овогодишња „Страшилијада“ осамнаеста, приређена је и ретроспективна изложба фотографија са до сада одржаних, а сви посетиоци на поклон су добили „Каталог манифестације „Страшилијада“ 20012018.“, који је направљен захваљујући подршци Градске општине Сурчин. Овогодишњим ревијалним дешавањем у Наутичком селу „Бисер“ обележено је пунолетство ове манифестације.

Наставак можете прочитати у броју 3110.