Кошаркаш Никола Миротић наставља да помаже
Тројке за породицу Кокић

Захваљујући његовим погоцима са линије за три поена обезбеђен је нови дом за шесторо малишана породице Варга из Вуковара, а прикупљен је новац и за изградњу куће непокретној Јасни Дедић и њеној породици. Сада прослављени кошаркаш Никола Миротић улази у нову трку. Тројкама жели да помогне породицу Кокић из Добоја. Као што је познато, свака његова тројка, на свим утакмицама које буду одигране до Божића, вреди 500 евра. Тај новац и добровољни прилози који буду сакупљени, биће употребљени за изградњу новог дома Кокићима.

  – Породица Миротић годинама показује велику љубав према нашем народу, ма где се он налазио – каже Игор Рашула, председник Хуманитарне организације Срби за Србе, поводом покретања ове акције. До сада смо успешно реализовали велики број пројеката. Никола Миротић, у народу је познат као велики добротвор, што нам показују десетине порука захвалности које свакодневно добијамо. Својим примером мотивисао је велики број људи да се прикључи нашој заједничкој мисији да помогнемо што већи број породица. Хероји као што је Никола Миротић потребнији су него икад, како би нас инспирисали да будемо бољи људи. Никола и његова супруга Нина Миротић годинама са нашом организацијом успешно сарађују у пројектима помоћи најугроженијима. У знак захвалности, наша организација им је, крајем прошле године, уручила икону Светог Василија Острошког.
А, ко су Кокићи којима Миротић и Организација СзС помажу?

Породица Кокић из Подновља, код Добоја, броји 11 чланова. Отац Жељко (52) и мајка Слађана (35) имају деветоро деце: Аница (19), Милош (17), Никола (14), Милорад (12), Данијел (11), Данијела (7), Ненад (4), Љиљана (2) и Александар (1). Живе тешко, неко би рекао у нељудским условима. Кокићи живе у кући која није њихова. Добар човек дао им је на чување. До када могу у њој да бораве, није им речено. Кућа је у лошем стању, а намештај у још горем. Можда су Кокићи уз помоћ људи добре воље и могли мало објекат да уреде, али је питање докле ту могу да бораве. А за њих је сваки динар велики као кућа. Права.

Приредио О. РАДУЛОВИЋ

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању