Фестивал балона и песничка слава
У КРУШЕВЦУ ОВИХ ДАНА

Туристичка организација Крушевац, под покровитељством Града, организовала је, седми пут за редом, спортско-туристичку манифестацију Међународни фестивал балона „Крушевац кроз облаке“.

Према речима директорке ТО Крушевца Сузане Милосављевић, манифестација расте из године у годину, окупља све већи број посетилаца, али и балонарских посада, а ове године их је било рекордних седам, из Србије, Словеније, Мађарске, Бугарске, али и из косовског Лепосавића. Љубитељи висина у рекордном броју из града под Багдалом и суседних општина и градова уживали су панорами Крушевца изнад „Божанског погледа“ и врхунском музичком и забавном програму.

Помоћница градоначелнице за друштвене делатности Јелена Тодоровић је истакла да је „Крушевац кроз облаке“ постао већ својеврсни бренд Града.

Крушевачки рок бенд „Трећа смена“ отворио је забавно музичко вече у којем је изванредни наступ имао Дејан Петровић и његов Биг бенд. Балонарске посаде у вечерњим сатима су припремиле перформанс, а вече је другог дана украсио наступ Жељка Самарџића.

Ж. М.